Petras Steponavičius

Straipsnis iš MKE. Kopijuoti draudžiama.
09:48, 12 birželio 2020 versija, sukurta Algirdas (Aptarimas | įnašas)

(skirt) ← Ankstesnė versija | Dabartinė versija (skirt) | Vėlesnė versija→ (skirt)
Peršokti į: navigaciją, paieška

STEPONAVIČIUS PETRAS (g.1940-06-12 Ketūnų k. - m. 2015-10-19 JAV), teatro ir kino aktorius.

1953 m. mokėsi Sedos vidurinėje mokykloje, nuo 1953 m. persikėlė gyventi į Panevėžį, kur baigė vakarinę vidurinę mokyklą. 1958 – 1960 m. mokėsi Panevėžio dramos teatro studijoje pas J. Miltinį, V. Blėdį. Nuo 1960 m. dirba Panevėžio dramos teatre.

P. Steponavičius sukūrė visą eilę įsimintinų vaidmenų J. Miltinio dramos teatre, Šiaulių ir Vilniaus Jaunimo dramos teatruose, kino filmuose, televizijoje.

Filmografija

  • 1962 m.- Vytas - Žingsniai naktį, rež. Raimondas Vabalas
  • 1968 m. - Skydas ir kalavijas, rež. Vladimiras Basovas
  • 1980 m. - Karolis Budrys - Rungtynės nuo 9 iki 9, rež. Raimondas Vabalas
  • 1982 m. - Turtuolis, vargšas..., rež. Arūnas Žebriūnas
  • 1982 m. - Barbora Radvilaitė, rež. Vidmantas Bačiulis, LTV
  • 1986 m. - Ginklų pardavėjas. Visi prieš vieną, rež. Artūras Pozdniakovas
  • 1987 m. - Vizitas pas minotaurą, rež. Eldoras Urazbajevas
  • 1987 m. - Savaitgalis pragare, rež. Vytautas Žalakevičius
  • 1988 m. - Tarnas - Mėnulio pilnaties metas, rež. Arūnas Žebriūnas
  • 1995 m. - Tamangai, rež. Vaidas Lekavičius.
  • 2010 m. – Zenonas – Atsisveikinimas, rež. Tomas Donela.

Šaltiniai

  • Mažeikių rajono įžymių kultūros ir meno veikėjų bibliografijos žodynas: [dipl. darb.]. – V., 1979. – P. 100.