Petras Steponavičius: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš MKE. Kopijuoti draudžiama.
Peršokti į: navigaciją, paieška
 
1 eilutė: 1 eilutė:
 
'''STEPONAVIČIUS PETRAS''' (g.1940-06-12 [[Ketūnai|Ketūnų]] k.), teatro ir kino aktorius.
 
'''STEPONAVIČIUS PETRAS''' (g.1940-06-12 [[Ketūnai|Ketūnų]] k.), teatro ir kino aktorius.
  
Mokėsi [[Sedos gimnazija|Sedoje]], Panevėžyje. 1960 m. baigęs Panevėžio dramos teatro studiją, pradėjo dirbti šiame teatre. J. Miltinio, V. Blėdžio mokinys.
+
1953 m. mokėsi [[Sedos gimnazija|Sedos vidurinėje mokykloje]], nuo 1953 m. persikėlė gyventi į Panevėžį, kur baigė vakarinę vidurinę mokyklą. 1958 – 1960 m. mokėsi Panevėžio dramos teatro studijoje pas J. Miltinį, V. Blėdį. Nuo 1960 m. dirba Panevėžio dramos teatre.  
  
 
== Filmografija ==
 
== Filmografija ==
15 eilutė: 15 eilutė:
 
* 1988 m. - Tarnas - Mėnulio pilnaties metas, rež. Arūnas Žebriūnas  
 
* 1988 m. - Tarnas - Mėnulio pilnaties metas, rež. Arūnas Žebriūnas  
 
* 1995 m. - Tamangai, rež. Vaidas Lekavičius.  
 
* 1995 m. - Tamangai, rež. Vaidas Lekavičius.  
 +
 +
== Šaltiniai ==
 +
<small>
 +
* Mažeikių rajono įžymių kultūros ir meno veikėjų bibliografijos žodynas: [dipl. darb.]. – V., 1979. – P. 100.
 +
</small>
  
 
[[Kategorija: Biografijos]]
 
[[Kategorija: Biografijos]]
 +
[[Kategorija: Ketūnai]]

22:15, 27 liepos 2011 versija

STEPONAVIČIUS PETRAS (g.1940-06-12 Ketūnų k.), teatro ir kino aktorius.

1953 m. mokėsi Sedos vidurinėje mokykloje, nuo 1953 m. persikėlė gyventi į Panevėžį, kur baigė vakarinę vidurinę mokyklą. 1958 – 1960 m. mokėsi Panevėžio dramos teatro studijoje pas J. Miltinį, V. Blėdį. Nuo 1960 m. dirba Panevėžio dramos teatre.

Filmografija

  • 1962 m.- Vytas - Žingsniai naktį, rež. Raimondas Vabalas
  • 1968 m. - Skydas ir kalavijas, rež. Vladimiras Basovas
  • 1980 m. - Karolis Budrys - Rungtynės nuo 9 iki 9, rež. Raimondas Vabalas
  • 1982 m. - Turtuolis, vargšas..., rež. Arūnas Žebriūnas
  • 1982 m. - Barbora Radvilaitė, rež. Vidmantas Bačiulis, LTV
  • 1986 m. - Ginklų pardavėjas. Visi prieš vieną, rež. Artūras Pozdniakovas
  • 1987 m. - Vizitas pas minotaurą, rež. Eldoras Urazbajevas
  • 1987 m. - Savaitgalis pragare, rež. Vytautas Žalakevičius
  • 1988 m. - Tarnas - Mėnulio pilnaties metas, rež. Arūnas Žebriūnas
  • 1995 m. - Tamangai, rež. Vaidas Lekavičius.

Šaltiniai

  • Mažeikių rajono įžymių kultūros ir meno veikėjų bibliografijos žodynas: [dipl. darb.]. – V., 1979. – P. 100.