Petras Steponavičius: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš MKE. Kopijuoti draudžiama.
Peršokti į: navigaciją, paieška
 
 
(nerodoma 3 tarpinės versijos, sukurtos 2 naudotojų)
1 eilutė: 1 eilutė:
'''STEPONAVIČIUS PETRAS''' (g.1940-06-12 [[Ketūnai|Ketūnų]] k.), teatro ir kino aktorius.
+
'''STEPONAVIČIUS PETRAS''' (g.1940-06-12 [[Ketūnai|Ketūnų]] k. - m. 2015-10-19 JAV), teatro ir kino aktorius.
  
Mokėsi [[Sedos gimnazija|Sedoje]], Panevėžyje. 1960 m. baigęs Panevėžio dramos teatro studiją, pradėjo dirbti šiame teatre. J. Miltinio, V. Blėdžio mokinys.
+
1953 m. mokėsi [[Sedos gimnazija|Sedos vidurinėje mokykloje]], nuo 1953 m. persikėlė gyventi į Panevėžį, kur baigė vakarinę vidurinę mokyklą. 1958 – 1960 m. mokėsi Panevėžio dramos teatro studijoje pas J. Miltinį, V. Blėdį. Nuo 1960 m. dirba Panevėžio dramos teatre.  
 +
 
 +
P. Steponavičius sukūrė visą eilę įsimintinų vaidmenų J. Miltinio dramos teatre, Šiaulių ir Vilniaus Jaunimo dramos teatruose, kino filmuose, televizijoje.
  
 
== Filmografija ==
 
== Filmografija ==
15 eilutė: 17 eilutė:
 
* 1988 m. - Tarnas - Mėnulio pilnaties metas, rež. Arūnas Žebriūnas  
 
* 1988 m. - Tarnas - Mėnulio pilnaties metas, rež. Arūnas Žebriūnas  
 
* 1995 m. - Tamangai, rež. Vaidas Lekavičius.  
 
* 1995 m. - Tamangai, rež. Vaidas Lekavičius.  
 +
* 2010 m. – Zenonas – Atsisveikinimas, rež. Tomas Donela.
 +
== Šaltiniai ==
 +
<small>
 +
* Mažeikių rajono įžymių kultūros ir meno veikėjų bibliografijos žodynas: [dipl. darb.]. – V., 1979. – P. 100.
 +
</small>
  
 
[[Kategorija: Biografijos]]
 
[[Kategorija: Biografijos]]
 +
[[Kategorija: Ketūnai]]

Dabartinė 09:48, 12 birželio 2020 versija

STEPONAVIČIUS PETRAS (g.1940-06-12 Ketūnų k. - m. 2015-10-19 JAV), teatro ir kino aktorius.

1953 m. mokėsi Sedos vidurinėje mokykloje, nuo 1953 m. persikėlė gyventi į Panevėžį, kur baigė vakarinę vidurinę mokyklą. 1958 – 1960 m. mokėsi Panevėžio dramos teatro studijoje pas J. Miltinį, V. Blėdį. Nuo 1960 m. dirba Panevėžio dramos teatre.

P. Steponavičius sukūrė visą eilę įsimintinų vaidmenų J. Miltinio dramos teatre, Šiaulių ir Vilniaus Jaunimo dramos teatruose, kino filmuose, televizijoje.

Filmografija

  • 1962 m.- Vytas - Žingsniai naktį, rež. Raimondas Vabalas
  • 1968 m. - Skydas ir kalavijas, rež. Vladimiras Basovas
  • 1980 m. - Karolis Budrys - Rungtynės nuo 9 iki 9, rež. Raimondas Vabalas
  • 1982 m. - Turtuolis, vargšas..., rež. Arūnas Žebriūnas
  • 1982 m. - Barbora Radvilaitė, rež. Vidmantas Bačiulis, LTV
  • 1986 m. - Ginklų pardavėjas. Visi prieš vieną, rež. Artūras Pozdniakovas
  • 1987 m. - Vizitas pas minotaurą, rež. Eldoras Urazbajevas
  • 1987 m. - Savaitgalis pragare, rež. Vytautas Žalakevičius
  • 1988 m. - Tarnas - Mėnulio pilnaties metas, rež. Arūnas Žebriūnas
  • 1995 m. - Tamangai, rež. Vaidas Lekavičius.
  • 2010 m. – Zenonas – Atsisveikinimas, rež. Tomas Donela.

Šaltiniai

  • Mažeikių rajono įžymių kultūros ir meno veikėjų bibliografijos žodynas: [dipl. darb.]. – V., 1979. – P. 100.